viernes, 12 de febrero de 2010

Reflexió sobre l´educació

El primer video esta dividit en dos parts, on es mostren dos maneres d´educar totalment oposades. La primera metodologia educativa que surt al video, es basa en l´acció-reacció. En la segona part del video, es mostra una educació fonamentada en la llibertat
L´educació d´abans era autoritària i dictatorial, l'escola significava mètode i ordre. El mestre era la base i condició de l'èxit de l'educació. La disciplina i el càstig es consideraven fonamentals. El mètode d'ensenyament era el mateix per a tots els nens i en totes les ocasions. El repàs entès com la repetició del que el mestre acaba de dir, tenia un paper fonamental en aquest mètode. L´educació que es mostra després el nen aprèn amb contacte amb la naturalesa i amb la interacció amb altres companys, és una educació on es comparteixen i construeixen els coneixements. El diàleg es fonamental per solucionar els conflictes i es busca que el nen sigui creatiu i expressiu. No s´educa en la repetició sinó que s´educa a un alumne autocrític i que aprengui a interpretar els coneixements i la informació per posar-la en practica.
Actualment, a partir de l´aparició de les noves tecnologies, ens trobem en una societat de la informació, els coneixements i una societat en xarxa. Tothom pot trobar qualsevol coneixement en qualsevol moment.
Aquesta evolució trenca amb totes les estructures educatives que hi havia fins ara. Tant els professors com els alumnes s´han de ficar nou reptes, es necessita un nou model educatiu i una nova acció pedagògica, que inclogui nous alfabetismes.
El professor s´ha d´actualitzar constantment, es necessari una formació continuada, per adaptar-se als canvis que es produeixen constantment, ha de renovar-se i buscar mètodes i estratègies atractives per tal de motivar a l´alumnat.
L´alumnat d´avui en dia ha de ser autocrític i saber formar els seus propis criteris i valors per poder triar la informació correcta i saber utilitzar tanta abundància d’informació que ens arriba a través d eles noves tecnologies. L´alumne a de ser flexible i obert, que no només s´adapti, sino que tingui la capacitat d´avançar-se als nous canvis.

0 comentarios:

Publicar un comentario